Asiantuntijaoppaamme

Agnieszka Kotulska-Rahunen

 

Uniikkimatkat Oy:n omistaja Agnieszka Kotulska-Rahunen on syntynyt Etelä-Puolassa, Bytomin kaupungissa lähellä Krakovaa. Lukion jälkeen Agnieszka muutti opiskelemaan Saksaan, missä tapasi Kimmon. Hän on asunut Suomessa vuodesta 2004 lähtien ja ennen yrittäjyyttä Agnieszka on toiminut Suomessa muusikkona ja opettajana. Agnieszka puhuu äidinkielensä puolan lisäksi sujuvasti suomea, englantia ja saksaa.  

Sosiaalisena Agnieszka tykkää toimia matkanjohtajana ja esitellä kotimaatansa suomalaisille mahdollimman monipuolisesti. Hän kertoo mielellään matkojen aikana ihan arkisiakin asioita Puolasta ruoanlaitosta päivän politiikkaan.

Kimmo Rahunen

Savonlinnasta kotoisin oleva Kimmo on Uniikkimatkat Oy:n toinen omistaja. Kimmo on toiminut ennen yrittäjäksi lähtemistä mm. opettajana ja kulttuurin asiantuntijatehtävissä sekä Suomessa että Puolassa. Matkailualan lisäksi Kimmo tekee töitä puola-suomi kielenkääntäjänä, suomen kielen opettajana sekä monipuolisena kulttuurialan ammattilaisena. Kimmo toimii oppaana ja matkanjohtajana koko Puolan alueella, Gdanskista Krakovan kautta Zakopaneen ja hänen erityinen kiinnostuksensa on Puolan moniulotteinen historia aina keskiajalta nykypäivään. Kimmo puhuu sujuvasti suomea, puolaa ja englantia sekä vähän saksaa.

Ljiljana Radosevic

 

Ljiljanalla on ollut aina kaksi intohimoa - taide ja matkustaminen. Hän kasvoi kahden kulttuurin rajapinnassa, koska hänen isänsä on serbialainen ja äiti kroatialainen. Lapsuudessaan häntä ympäröi 5 eri balkanin alueen murretta, joka oli todennäköisesti inspiraationa hänen kiinnostukseensa eri kieliin ja kulttuureihin. Kulttuurista on tullutkin hänen ammatinsa, sillä Ljiljana on tutkinut erityisesti populaarikulttuuria (sarjakuvat, graffitit ja katutaide). Vuodesta 2009 lähtien Ljiljana on opiskellut Suomessa ja viimeistelee parhaillaan tohtorin tutkintoaan Jyväskylän yliopistoon aiheenaan eurooppalainen katutaide. Tutkimustyö on vienyt häntä ympäri Eurooppaa, mm. Barcelonaan, Lontooseen, Berliiniin ja Pariisiin. Ljiljana toimii Uniikkimatkojen asiantuntijaoppaana Kroatiassa, Serbiassa, Montenegrossa, Bosnia-Hertzegovinassa ja Macedoniassa.

Jukka Kiljunen

 

Jukka tuli aikoinaan Puolaan ”kolmeksi vuodeksi” lehtimiehen ammattia harjoittamaan, mutta maaliskuussa 2016 tuli täyteen jo 32 vuotta. Opettaminen ja käännöstyöt ovat vallanneet journalismin sijan leipätyönä jo 20 vuotta sitten. Jukka on yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen Yliopistosta pääaineena tiedotusoppi. Jukan tärkein leipätyö viimeiset 12 vuotta on ollut suomen opetus suomalaisille lapsille tarkoitetussa Suomi-koulussa. Lisäksi hän pitää TPF:n (Puola–Suomi seuran) järjestämiä suomenkursseja puolalaisille aikuisille.Toiseksi tärkein työ on kääntäminen ja Jukka tekeekin suomennoksia  käännöstoimistoille puolasta, englannista, saksasta ja ruotsista mitä moninaisimmista aihepiireistä.  Jukka Kiljunen asuu Varsovassa, mistä käsin hän toimii Uniikkimatkojen asiantuntijaoppaana Puolassa. 

Alina Starzak

Alina on syntynyt Krakovassa. Nykyään hän työskentelee kotikaupungissansa kirjanpitäjänä suuressa kansainvälisessä yrityksessä, joka palvelee mm. suomalaisia yrityksiä. Aiemmin Alina on toiminut englannin kielen opettajana. Suomea hän opiskeli asuessaan Suomessa vuosina 2009-2011. Sivutoimisena työnä hän kirjoittaa blogia Suomesta. Lisäksi hän toimii aktiivisesti Suomi-ystävien ryhmässä "Stolik fiński w Krakowie" järjestäen erilaisia Suomi-aiheisia tapaamisia kerran kuukaudessa.

© 2014-2020 Uniikkimatkat Oy. Matka Puolaan. Loma Puolassa. Proudly created with Wix.com

  • w-facebook